İstanbul ulaşım birimleri, tek çatıda toplanacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için tüm ulaşım birimlerinin bir genel müdürlük çatısı altında toplanması konusunda yasal düzenleme çalışması yapıldığını söyledi.

Topbaş, NTSR Fuarcılık tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Intertraffic Avrasya 2005 İstanbul Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'daki nüfus ve ekonomik hayatın çok ciddi ve hızlı bir sirkülasyonu gerektirdiğini söyledi.

İstanbul'un günlük sirkülasyonunun 15 milyona yaklaştığını, trafikteki günlük nüfus hareketinin 10 milyon civarında olduğunu anlatan Topbaş, bu sirkülasyonun yüzde 85'inin bireysel araçlarla gerçekleştiğini kaydetti.

Topbaş, toplu taşıma araçlarını özellikle kent içinde yaygınlaştırmak ve tercih edilir hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

İnsanların bireysel araçlarla ulaşımlarının da doğal hakları olduğunu, ancak bunun belli bir disipline alınması gerektiğini vurgulayan Topbaş, şunları kaydetti:

"İstanbul özelinde tüm ulaşım birimlerinin tek çatı altında bir genel müdürlük olarak toplanması konusunda bir yasal düzenleme çalışması var. Şu anda 11 otorite, İstanbul'da ulaşımı temin ediyor. Bunun getirdiği birtakım kargaşa ve karmaşa var. Bunun, ancak bir çatı altında toplandığı ve sevk edildiği bir düzenleme ortaya çıktığı takdirde daha disipline olacağına inanıyorum."

Soruları da yanıtlayan Topbaş, çalışmaların bir noktaya geldiğini ve Ankara'da komisyonlarda görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Topbaş, şöyle konuştu:

"İstediğimiz, gelecekte tek biletle bir insanın kent içindeki ulaşımını gün içinde sağlayabilmek, bilet entegrasyonu dahil olmak üzere bunları düzenli bir hale getirmek, bir sistem içine oturtulması. Bu çalışmaları istemiştik.

Hazırlıklar yapıldı. Bir genel müdürlük niteliğinde düşünülüyor ama görev ve yetkilerinin netleşmesi gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber